Sposób przygotowania:
Pstrąg łososiowy w szynce parmeńskiej
Pieczarki myjemy i kroimy w cienkie plasterki, a następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego. Dodajemy pokrojoną w ćwierć plasterki cebulę. W miseczce mieszamy oliwę z octem balsamicznym i sokiem wyciśniętym z połówki pomarańczy. Dodajemy sól i świeżo zmielony pieprz. Wlewamy połowę sosu do pieczarek i mieszamy.
Filety z pstrąga łososiowego myjemy i wycieramy ręcznikiem papierowym. Przecinamy na cztery części i każdy z nich zawijamy w plasterek szynki parmeńskiej. Układamy rybę na pieczarkach i polewamy ją resztą sosu.
Pieczemy danie na dolnej półce piekarnika przez 20 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
Filety z pstrąga łososiowego myjemy i wycieramy ręcznikiem papierowym. Przecinamy na cztery części i każdy z nich zawijamy w plasterek szynki parmeńskiej. Układamy rybę na pieczarkach i polewamy ją resztą sosu.
Pieczemy danie na dolnej półce piekarnika przez 20 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.