Sposób przygotowania:
Grillowany pstrąg łososiowy na groszku cukrowym
Groszek zielony myjemy, obcinamy końcówki i zdejmujemy włókno. Cebulę kroimy w kostkę i razem z posiekaną papryczką chili wrzucamy na patelnie do rozgrzanego oleju Kujawskiego. Niech się podsmaży. Płat pstrąga łososiowego (ze skórą) nacieramy olejem Kujawskim z bazylią, solimy i pieprzymy, a następnie kładziemy skórą do dołu na rozgrzaną patelnię grillową. Niech się smaży około 6 minut. Do drugiej patelni, gdzie podsmaża się cebula z papryczką dodajemy groszek zielony. Mieszamy i czekamy aż wszystko zacznie ładnie się lekko rumienić. Wracamy do pstrąga i przekręcamy go na drugą stronę. Teraz wystarczy około 3-4 minut. Do naszego groszku dodajemy 3 ząbki rozgniecionego czosnku, i posiekaną garść koperku. Solimy i pieprzymy. Wszystko mieszamy ze sobą i smażymy tyle samo co pstrąga. Około 3-4 minut. Na koniec dodajemy łyżkę masła, mieszamy aż się rozpuści, wyłączamy ogień pod patelniami. Nakładamy najpierw groszek, a potem płat pstrąga. Jeśli ktoś lubi, może skropić cytryną.