Sposób przygotowania:
Filet z pstrąga w sosie z granatów
Na początek dopraw filet solą i pieprzem i natrzyj posiekanym czosnkiem, odstaw na dobry kwadrans aby przeszedł aromatem. Na maśle zrumienić cebulę, dodać pokrojony w kostkę pomidor, podsmażyć razem i dodać 2 ząbki posiekanego drobno czosnku, sól i pieprz do smaku, zamieszać i dodać liście szpinaku. Smażyć, aż zmniejszy się jego objętość (około 2 minut), ważne aby zachował kolor. Filet, ze skórą smażymy na maśle, skórą do dołu, nie odwracaj go, spokojnie dojdzie w kilka minut. Sos: Wydobyte ciężką pracą 'pestki' z owocu granatu z dodatkiem mandarynki zblenduj i przecedź przez sito. Otrzymany sok redukujemy dodając śmietanę, natkę pietruszki, margarynę, kiedy osiągniesz gęstą konsystencję sosu dopraw do smaku, dodaj sok z cytryny i jej skórkę do aromatu. Smacznego!
pszczolkaanulka
evita0007
kołczu
agaa_r