Koszki

Koszki

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Filet z pstrąga w sosie z granatów

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Na bazie smażonego szpinaku z czosnkiem podziwiamy filet z pstrąga w sosie z granatów i mandarynki. Smaki świetnie razem współgrają!

Filet z pstrąga w sosie z granatów

Składniki:

Filet z pstrąga w sosie z granatów

 

 

 

Sposób przygotowania:

Filet z pstrąga w sosie z granatów
Na początek dopraw filet solą i pieprzem i natrzyj posiekanym czosnkiem, odstaw na dobry kwadrans aby przeszedł aromatem. Na maśle zrumienić cebulę, dodać pokrojony w kostkę pomidor, podsmażyć razem i dodać 2 ząbki posiekanego drobno czosnku, sól i pieprz do smaku, zamieszać i dodać liście szpinaku. Smażyć, aż zmniejszy się jego objętość (około 2 minut), ważne aby zachował kolor. Filet, ze skórą smażymy na maśle, skórą do dołu, nie odwracaj go, spokojnie dojdzie w kilka minut. Sos: Wydobyte ciężką pracą 'pestki' z owocu granatu z dodatkiem mandarynki zblenduj i przecedź przez sito. Otrzymany sok redukujemy dodając śmietanę, natkę pietruszki, margarynę, kiedy osiągniesz gęstą konsystencję sosu dopraw do smaku, dodaj sok z cytryny i jej skórkę do aromatu. Smacznego!