iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pstrąg w sosie czereśniowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wszystkim będzie smakować

Pstrąg w sosie czereśniowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pstrąg w sosie czereśniowym

 

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg w sosie czereśniowym
Filet z pstrąga solimy kropimy cytryna ,smażymy na maśle z obu stron .Upieczony filet wykładamy z patelni .Na pozostałe po pieczeniu pstrąga masło kładziemy ok 6 czereśni bez pestek (połówek) -podsmażamy .Kilka czereśni wyciskamy przez gazę -sok wprost na patenie dodajemy kilka kropli cytryny .Ściągamy z ognia -owoce maja się tylko połączyć z masłem ,sokiem i lekko podgrzać.Na filecie układamy owoce i polewamy sosem czereśniowym
Pstrąg w sosie czereśniowym
Etap 1
Pstrąg w sosie czereśniowym
Etap 2

Tagi:

pstrąg