Sposób przygotowania:
Łosoś na kurkowo szpinakowej pierzynce
Łososia po umyciu i osuszeniu pokroić na kawałki. Potem posolić je i skropić sokiem z cytryny, zostawić na godzinę.
Po tym czasie każdy kawałek obtoczyć w mące i kłaść skórą do dołu na rozgrzany olej. Smażyć kilka minut a potem odwrócić na drugą stronę i też smażyć kilka minut.
Po usmażeniu rybę odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i zostawić na kilka minut.
Na patelni roztopić masło, podsmażyć kurki, dodać szpinak. Doprawić do smaku, wlać śmietankę i zagotować.
Na talerzu ułożyć kurki i na nich łososia. Podawać z tym co lubimy.
Po tym czasie każdy kawałek obtoczyć w mące i kłaść skórą do dołu na rozgrzany olej. Smażyć kilka minut a potem odwrócić na drugą stronę i też smażyć kilka minut.
Po usmażeniu rybę odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i zostawić na kilka minut.
Na patelni roztopić masło, podsmażyć kurki, dodać szpinak. Doprawić do smaku, wlać śmietankę i zagotować.
Na talerzu ułożyć kurki i na nich łososia. Podawać z tym co lubimy.
BozenaMatuszczyk
zewa
Bardzo dziękuję :)