zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Łosoś na kurkowo szpinakowej pierzynce

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo smaczna propozycja na łososia. Do tego kurki i szpinak i mam pyszne danie obiadowe. Danie na każdą okazję.

Łosoś na kurkowo szpinakowej pierzynce

Składniki:

Łosoś na kurkowo szpinakowej pierzynce

 

Sposób przygotowania:

Łosoś na kurkowo szpinakowej pierzynce
Łososia po umyciu i osuszeniu pokroić na kawałki. Potem posolić je i skropić sokiem z cytryny, zostawić na godzinę.

Po tym czasie każdy kawałek obtoczyć w mące i kłaść skórą do dołu na rozgrzany olej. Smażyć kilka minut a potem odwrócić na drugą stronę i też smażyć kilka minut.

Po usmażeniu rybę odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i zostawić na kilka minut.

Na patelni roztopić masło, podsmażyć kurki, dodać szpinak. Doprawić do smaku, wlać śmietankę i zagotować.

Na talerzu ułożyć kurki i na nich łososia. Podawać z tym co lubimy.

Tagi:

danie ryba