Sposób przygotowania:
Pstrąg łososiowy z warzywami
Rybę oczyścić z łusek, następnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Zamarynować pstrąga w świeżo wyciśniętym soku z limonki, dodać sól, pieprz a także odrobinę mielonego imbiru i szafranu. Odstawić na 2 godziny. Warzywa umyć, obrać i pokroić w grube plastry, a brokuła podzielić na różyczki. Dodać łyżkę oliwy, posypać estragonem, kminem, pieprzem i odrobiną soli. Wymieszać. Do garnka wlać wodę z łyżeczką cukru i zagotować. Na garnku położyć naczynie do gotowania na parze ułożyć na nim warzywa, przykryć i gotować 10 minut, następnie odkryć i nałożyć kolejną część naczynia. Mozzarellę wyjąć z zalewy i pokroić w plastry. W naczyniu ułożyć filety ryby, na nich mozzarellę, posypać szafranem i przykryć. Wszystko razem parować jeszcze 10 - 15 minut. Po ugotowaniu wyłożyć na talerz filety z warzywami i polać delikatnie oliwą z oliwek.