Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 361]

Pstrąg łososiowy z nerkowcami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Panierka z dodatkiem orzechów nerkowca to bardzo smaczny sposób na przygotowanie ryby. Pstrąga podajemy z ulubioną sałatką i ryżem lub frytkami.

Pstrąg łososiowy z nerkowcami

Składniki:

Pstrąg łososiowy z nerkowcami

 

  • 6 kawałków (po ok 150 g) pstrąga łososiowego
  • 1/2 saszetki dobrej jakości przyprawy do ryb
  • 2 jaja
  • 2-3 łyżki mąki
  • 50 g orzechów nerkowca
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Pstrąg łososiowy z nerkowcami
1. Umytą i osuszoną na papierowym ręczniku rybę podzielić na kawałki i natrzeć przyprawą do ryb. 

2. Nerkowce rozdrobnić za pomocą wałka do ciasta lub blendera i zmieszać z mąką. W osobnej misce roztrzepać jaja. Rybę maczać w jajku i panierować w mące z orzeszkami. 

3. Wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem i smażyć na wolnym ogniu po około 3 minuty z każdej strony. Smacznego!