dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Pstrąg pieczony w folii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 130
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pstrąg upieczony w folii jest delikatny i nie ma spalonej skórki. Polecam, ryba jest smaczna i zdrowa.

Pstrąg pieczony w folii

Składniki:

Pstrąg pieczony w folii

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg pieczony w folii

krok1:

Pstrąg pieczony w folii
masło z przyprawami schładzamy w lodówce.

Do miękkiego masła dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.

Dodajemy koperek i szczyptę soli i pieprzu. Zagniatamy aby wszystko się połączyło. Formujemy w wałek.

Owijamy w folie i schładzamy w lodówce ok 30 minut.

krok 2:

Pstrąg pieczony w folii
przygotowane pstrągi nacieramy solą i sokiem z cytryny.

Pstrągi płuczemy i osuszamy przy pomocy ręcznika papierowego. Wzdłuż kręgosłupa skórę lekko nacinamy.

Rybę w środku i na zewnątrz lekko doliny i obficie skrapiamy sokiem z cytryny.

krok 3:

Pstrąg pieczony w folii
rybę owijamy w folii i pieczemy ok 25 minut.

Do środka brzuszka każdej rybki składamy plasterki masła. Rybę z wierzchu smarujemy olejem. Układamy na folii aluminiowej i szczelnie zamykamy. Pieczemy ok 25 minut w 180 stopniach. Smacznego.


Tagi:

ryba danie