Sposób przygotowania:
Pstrąg w sosie cytrynowym
Pstrąga tuszę bez głowy i wnętrzności solimy z każdej strony i w środku ,Pruszymy papryką słodką w proszku .Cytryne dobrze szorujemy pod gorącą wodą .Będziemy używać skórki i soku .Kropimy cytryna w środku ryby.Grillujemy rybę na złoto z każdej strony .
W garneczku z wodą rozpuszczamy kostkę bulionową warzywną ,gotujemy . Dodajemy sok z cytryny i starta skórkę z cytryny -ilosć zależna od ilości wody -ja zawsze próbuję -mniej więcej z połowy cytryny .Zaciągamy śmietaną .Na koniec dodajemy łyżeczkę prawdziwego masła.Mieszamy .sosem polewamy zgrillowanego pstrąga .
W garneczku z wodą rozpuszczamy kostkę bulionową warzywną ,gotujemy . Dodajemy sok z cytryny i starta skórkę z cytryny -ilosć zależna od ilości wody -ja zawsze próbuję -mniej więcej z połowy cytryny .Zaciągamy śmietaną .Na koniec dodajemy łyżeczkę prawdziwego masła.Mieszamy .sosem polewamy zgrillowanego pstrąga .