Kostka

Kostka

Kucharz
[Przepisów: 17]

Pstrąg z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Odświeżający smak pstrąga na upalne letnie dni

Pstrąg z grilla

Składniki:

Pstrąg z grilla

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg z grilla
Pstrąga oczyszczamy z łusek i dokładnie myjemy pod bieżącą wodą.

Do wnęrza pstrąga wkładamy kawałki masła, posiekane zioła, plastry cytryny i czosnku. Przyprawiamy solą i pieprzem.

Dokładnie zawijamy w folię aluminiową i odkładamy do lodówki na minimum 30 minut.

Rybę (nadal w folii) układamy na ruszcie i pieczemy około 20-25 minut, w połowie pieczenia obracając na drugą stronę.


Smacznego

Tagi:

pstrąg