Sposób przygotowania:
Pstrąg z grilla
Pstrąga oczyszczamy z łusek i dokładnie myjemy pod bieżącą wodą.
Do wnęrza pstrąga wkładamy kawałki masła, posiekane zioła, plastry cytryny i czosnku. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Dokładnie zawijamy w folię aluminiową i odkładamy do lodówki na minimum 30 minut.
Rybę (nadal w folii) układamy na ruszcie i pieczemy około 20-25 minut, w połowie pieczenia obracając na drugą stronę.
Smacznego
Do wnęrza pstrąga wkładamy kawałki masła, posiekane zioła, plastry cytryny i czosnku. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Dokładnie zawijamy w folię aluminiową i odkładamy do lodówki na minimum 30 minut.
Rybę (nadal w folii) układamy na ruszcie i pieczemy około 20-25 minut, w połowie pieczenia obracając na drugą stronę.
Smacznego