Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pstrąg z grilla wg Wafelka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna, mięciutka rybka z grilla.

Pstrąg z grilla wg Wafelka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pstrąg z grilla wg Wafelka

 

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg z grilla wg Wafelka
Ryby wypatroszyć i dokładnie umyć. Osuszyć. Z jednej cytryny wycisnąć sok. Ryby natrzeć sokiem z cytryny, kucharkiem i pieprzem (również od środka). Do środka włożyć po 2 dkg masła i 2 plastry cytryny, oraz część posiekanego kopru. Spiąć wykałaczkami. Odstawić na godzinę do lodówki, żeby rybka przeszła smakiem. Po tym czasie grillować po kilka minut z każdej strony. Podawać z kawałkiem świeżej cytryny.
Pstrąg z grilla wg Wafelka
Rybkę wypatroszyć, umyć, natrzeć sokiem i przyprawami.
Pstrąg z grilla wg Wafelka
Do środka wkładamy masło, koper i plastry cytryny.
Pstrąg z grilla wg Wafelka
Rybę spinamy wykałaczkami i odkładamy do lodówki.
Pstrąg z grilla wg Wafelka
Grillujemy z każdej strony po kilka minut.