Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 174]

Pstrąg z piekarnika

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pstrąg z piekarnika - szybkie w przygotowaniu danie dla wielbicieli ryb, podane z mieszanką warzyw i aromatycznych przypraw.

Pstrąg z piekarnika Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pstrąg z piekarnika

 

  • 1 pstrąg
  • 1 opakowanie mrożonych warzyw (brokuł, kalafior, marchewka)
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 1 cebula czerwona
  • 1 cebula biała
  • 3 łyżki masła
  • 3 plasterki cytryny
  • po 1 łyżce tymianku, soli i ziół prowansalskich

Sposób przygotowania:

Pstrąg z piekarnika
Pstrąga umyć pod zimna wodę, nożem zeskrobać śluz, ponownie umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, posolić, odstawić na godzinę.

Pstrąga ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem, do środka włożyć masło, cytrynę, zioła prowansalskie i tymianek. Na wierzch ryby również ułożyć trochę masła i posypać przyprawami. Dookoła ryby ułożyć warzywa i pokrojoną cebulę oraz pomidorki koktajlowe. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 45 minut.
Pstrąg z piekarnika
Do środka pstrąga włożyć masło, posypać przyprawami

Tagi:

pstrąg dania