Sposób przygotowania:
Pstrąg z piekarnika
Pstrąga umyć pod zimna wodę, nożem zeskrobać śluz, ponownie umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, posolić, odstawić na godzinę.
Pstrąga ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem, do środka włożyć masło, cytrynę, zioła prowansalskie i tymianek. Na wierzch ryby również ułożyć trochę masła i posypać przyprawami. Dookoła ryby ułożyć warzywa i pokrojoną cebulę oraz pomidorki koktajlowe. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 45 minut.
Pstrąga ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem, do środka włożyć masło, cytrynę, zioła prowansalskie i tymianek. Na wierzch ryby również ułożyć trochę masła i posypać przyprawami. Dookoła ryby ułożyć warzywa i pokrojoną cebulę oraz pomidorki koktajlowe. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 45 minut.
biedroneczki