laura100

laura100

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 287]

Pszczółka Laury

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Może przyda się przepis na szaleństwa świąteczne

Pszczółka Laury

Składniki:

Pszczółka Laury

 

  • ciasto
  • 20 dag tłuszczu
  • 20 dag cukru
  • 1/2 kg mąki
  • 8 łyżek słodkiego mleka
  • 4 jajka
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • masa kokosowa
  • 25 dag kokosu
  • 15 dag masła
  • 20 dag cukru
  • 6 łyżek mleka
  • masa budyniowa
  • 1/5 l mleka
  • 2 budynie jasne
  • margaryna

Sposób przygotowania:

Pszczółka Laury
Masa kokosowa
Kokos masło cukier i mleko pogdrzać w garnku.
Masa budyniowa
Przygotować budyń wedlug przepisu ,ostudzić i dodać stopniowo margarynę i utrzeć.
Ciasto
Masło utrzeć z cukrem i żółtkami.Dodać mąkę i mleko nadal ucierać. Z białek ubić pianę ,dodać do ciasta i lekko wymieszać. Na ciasto nałożyć przestudzoną masę kokosową.
Włożyć ciasto do nasmarowanej tłuszczem formy i piec na złoty kolor w 180 stopni. Po upieczeniu ciasto przekroić i przełożyć masą budyniową.