Sposób przygotowania:
Pszenne bagietki
Do misy robota wlać letnią wodę, dodać pokruszone drożdże i wymieszać. Następnie wsypać mąkę i sól. Zagnieść jednolite ciasto, odstawić w ciepłe miejsce na 2 godziny.
Po tym czasie ciasto podzielić na 4 części, z każdej uformować wałek. Wałki ułożyć na formie do bagietek, przykryć ściereczką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piec około 20 minut. Wystudzić na kratce.
Po tym czasie ciasto podzielić na 4 części, z każdej uformować wałek. Wałki ułożyć na formie do bagietek, przykryć ściereczką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piec około 20 minut. Wystudzić na kratce.