Sposób przygotowania:
Bagietki pszenne z sezamem
Do misy robota wsypać mąkę i sól. Do kubka wlać ciepłą wodę, dodać cukier i drożdże i wymieszać do rozpuszczenia. Wlać rozczyn do misy, dodać rozpuszczone, ciepłe masło i wyrobić jednolite ciasto. Odstawić na 1,5 godziny do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Po tym czasie ciasto wyłożyć na stolnicę, krótko zagnieść. Podzielić na 4 równe części. Każdą z nich uformować w długi i cienki wałeczek. Ułożyć w formie na bagietki. Przykryć ściereczką i odstawić na 30-40 minut do wyrośnięcia. Następnie bagietki posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem. Wstawić do lekko naparowanego piekarnika nagrzanego do 210 stopni, piec około 30 minut. Wystudzić na kratce.
![Bagietki pszenne z sezamem Bagietki pszenne z sezamem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bagietki-pszenne-z-sezamem-340301.jpg)
![Bagietki pszenne z sezamem Bagietki pszenne z sezamem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bagietki-pszenne-z-sezamem-340302.jpg)
![Bagietki pszenne z sezamem Bagietki pszenne z sezamem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bagietki-pszenne-z-sezamem-340303.jpg)
![Bagietki pszenne z sezamem Bagietki pszenne z sezamem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bagietki-pszenne-z-sezamem-340304.jpg)
reanja
Alex_M
dziękuję :)