iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Odwrotne ptasie mleczko

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Dziś odwrotne ptasie mleczko o smaku truskawki. dlaczego odwrotne, ponieważ biszkopty ułożyłam u góry ciasta a nie dole , jak tradycja nakazuje:)

Odwrotne ptasie mleczko

Składniki:

Odwrotne ptasie mleczko

 

  • 3 galaretki truskawkowe

 

  • 300 g sera z wiaderka

 

 

  • 3 łyżki cukru

 

 

  • paczka biszkoptów

Sposób przygotowania:

Odwrotne ptasie mleczko
Dwie galaretki rozpuścić w gorącej wodzie , dajemy 0,5 litra wody. Mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. Śmietanę miksujemy z cukrem pudrem i serkiem . Kiedy masa będzie jednolita dolewamy zimne galaretki i jeszcze chwilę miksujemy . Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy masę . Na nią układamy biszkopty. Trzecią galaretkę rozpuszczamy w ciepłej wodzie dajemy ok 1/2 szklanki mniej niż w przepisie. Zimną galaretkę wlewamy na biszkopty. Wstawiamy do lodówki na noc.

Tagi:

biszkopt sery ser