Sposób przygotowania:
Ptasie mleczko z galaretką i brzoskwiniami
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić z cukrem na sztywno. Ciągle ubijając dodawać po jednym żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, powoli, ciągle mieszają, dodawać do ubitych jajek. Wylać na wysmarowaną tłuszczem blaszkę i upiec w temp. 200 stopni. Ptasie mleczko: Galaretkę brzoskwiniową rozpuścić w szklance wody. Pozostawić do ostygnięcia. Śmietanę ubić z cukrem, powoli wlać tężejącą galaretkę. Wymieszać. Wylać na ostudzony biszkopt. Wstawić do lodówki. Kiedy delikatnie stężeje powbijać osączone kawałki brzoskwiń. Ponownie wstawić do lodówki. Kiedy ciasto stężeje czerwoną galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu. Zalać i pozostawić do zastygnięcia.