Sposób przygotowania:
Czekoladowe jajka
Zaczynamy od przygotowania formy do wykonania czekoladowych skorupek. Surowe jajka owijamy folią aluminiową . Następnie nakładamy na nią przeźroczystą folię.Czekoladę rozpuszczamy z dodatkiem niewielkiej ilości mleka. należy pamiętać, by w trakcie rozpuszczania cały czas ją mieszać. Pędzelkiem malujemy połówki owiniętych folią jajek czekoladą (można także zanurzyć jajka do połowy w czekoladzie).Gotowe schładzamy. Zastygnięte skorupki zdejmujemy.Z odsączonych z soku brzoskwiń wycinamy koła-żółtka.Balonika tniemy w małe kostki. Po 2 wkładamy do naszych czekoladowych skorupek.Rozpuszczona w około 1/3 szklanki wody żelatynę studzimy. Schłodzoną śmietankę ubijamy. Dodajemy do niej cukier. Na koniec wlewamy żelatynę i dokładnie mieszamy. Śmietanką zalewamy środki czekoladowych skorupek. Na środku układamy brzoskwinie. Całość odstawiamy do zastygnięcia.
madame2006