Sposób przygotowania:
Ptysie kremowe
Zagotować 1/4 litra wody z masłem i solą. Garnek zdjąć z kuchenki, zdecydowanym ruchem wsypać całą mąkę do gorącego płynu, energicznie zamieszać. Garnek postawić na ogniu i mieszać, aż powstanie kula z ciasta, a na dnie garnka utworzy się biała skorupka. Ciasto przełożyć do miski i ręcznym mikserem wkręcić doń po jednym jajku. Ciasto powinno się już błyszczeć. Wypełnić nim szprycę. Blachę do pieczenia wyłożyć pergaminem i wycisnąć na nią kółka o śred. 8 cm. Piec w piekarniku nagrzanym do 225 stop. C. 20-25 minut. Po upieczeniu przekroić i przestudzić. Jogurt przelać do głębokiego naczynia. Dosypać krem w proszku. Składniki wymieszać na puszystą masę. Odstawić na godzinę do lodówki. Mandarynki osączyć na sicie. Krem nałożyć do szprycy. Ptysie napełnić kremem, na którym ułożyć cząstki mandarynek. Krem przykryć drugą warstwą ciasta i posypać cukrem pudrem. Podawać natychmiast po zrobieniu.