nulkaa22

nulkaa22

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Ptysie z kremem czekoladowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczne ptysie z dodatkiem kremu czekoladowe, przygotowanego na podstawie budyniu czekoladowego. Polecam.

Ptysie z kremem czekoladowym

Składniki:

Ptysie z kremem czekoladowym

CIasto:

Krem:

Sposób przygotowania:

Ptysie z kremem czekoladowym

Ciasto:

Ptysie z kremem czekoladowym
Upieczone ptysie przekrajamy na pół.

Wodę zagotowujemy z margaryną, wodą i szczypta soli. Do gotującego się tłuszczu wsypujemy mąkę pszenną i energicznie mieszamy. Studzimy. Do zimnego ciasta dajemy jaja i miksujemy. Maszynką wyciskamy ładne ptysie i pieczemy 20 minut w temp 200 st, potem zmniejszamy do 180 i pieczemy 15 minut.

Krem:

Ptysie z kremem czekoladowym
Masło ucieramy. Do utartego masła dajemy budyń.

Gotujemy na mleku budyń czekoladowy z dodatkiem cukru i mąki pszennej. Studzimy. Masło ucieramy, dodając po łyżce budyniu.

Przekładanie kremem.

Ptysie z kremem czekoladowym
Gotowe ptysie trzymamy w lodówce.

Ptysie przekrawamy na pół i nakładamy krem. Gotowe.


Tagi:

ciastka ptysie