Sposób przygotowania:
Ptysie czekoladowo-orzechowe z mandarynką
Gotujemy budyń czekoladowy na mleku z dodatkiem 3 łyżek cukru. Mieszamy go do chwili aż przestygnie, by nie utworzył się kożuch. Masło miksujemy na najwyższych obrotach, po czym zmniejszamy obroty i dodajemy budyń nie przerywając mieszania. Na końcu dodajemy zmielone i uprażone na suchej patelni orzechy - mieszamy masę. Ptysie przecinamy w poprzek i składamy je by nie pomieszać połówek, gdyż nie będą pasowały po przełożeniu kremem. Nakładamy krem na dolną część, wkładamy w środek cząstkę mandarynki po czym nakładamy drugą połowę ptysia. Postępujemy tak samo ze wszystkimi ciasteczkami. Układamy ptysie ciasno w rzędach. Kruszymy czekoladę, rozpuszczamy ją ze śmietanką w kąpieli wodnej, dodajemy masło - mieszamy masę. Wkładamy masę czekoladową do woreczka z folii ze ściętym rożkiem i dekorujemy ptysie. Podajemy ciasteczka z cząsteczkami uprażonych orzechów włoskich.
edytaha
jaNina
Dobrze że choć raz mogłam się zrewanzować - zawsze to ty mi narobisz takiego smaka, że choć kostkę czekolady sobie skubnę na pocieszenie :)
edytaha
:)
marietta
jaNina
zapraszam :)