lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Ptysie z morelowym kremem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ptysie z morelowym kremem

Ptysie z morelowym kremem

Składniki:

Ptysie z morelowym kremem

 

  • 7 dag masła
  • szczypta soli
  • 15 dag maki
  • 4 jaja
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • budyń śmietankowy
  • 300 ml mleka
  • 10 dag konfitury morelowej
  • szklanka kremówki
  • 3 dag cukru

 

Sposób przygotowania:

Ptysie z morelowym kremem
250 ml wody zagotuj ze szczyptą soli,masłem,dosypuj mąke mieszając.Do przestudzonego ciastaw wbijaj po jednym jajku i całość zmiksuj. Na sam koniec dodaj proszek do pieczenua. Ciasto przełóż do szprycy i kładź formując ptysie na natuszczoną blachę.Piecz 35 minut w 180 st,ostudź i przekrój. Budyń zagotuj na mleku (nie słódź).Ostudź,wymieszaj z konfiturą,ubitą kremówką oraz cukrem.Kremem napełnij ptysie