Sposób przygotowania:
Ptysie z pieczarkami
Wodę zagotowac z margaryną i płaską łyżeczką soli, gdy margaryna się rozpuści zdjąc z ognia i dodac przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, porządnie wymieszac aż masa będzie odchodzic od brzegów garnka. Do przestudzonej masy wbijac pojedyńczo jaja i dobrze wyrabiac. Szprycą wyciskac ciasto wielkości orzecha włoskiego na natłuszczoną blachę, piec w iekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut i nie zaglądac bo ciasto opadnie.
Pieczarki i cebulę drobno posiekac, podsmażyc, dodac natkę pietruszki, doprawic do smaku.
Ptysie przekroic na połówki i nałożyc farsz na 1 połówkę i przykryc drugą.
Pieczarki i cebulę drobno posiekac, podsmażyc, dodac natkę pietruszki, doprawic do smaku.
Ptysie przekroic na połówki i nałożyc farsz na 1 połówkę i przykryc drugą.