Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Ptysiowe obwarzanki serowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

smaczne obwarzanki serowe..

Ptysiowe obwarzanki serowe

Składniki:

Ptysiowe obwarzanki serowe

 

Sposób przygotowania:

Ptysiowe obwarzanki serowe
Wodę,margarynę i sól zagotować.Wsypać mąkę i mieszać,dopóki ciasto nie zbije się wkulę.Zdjąć z ognia i zostawić do wystudzenia.do przestudzonego ciasta dodawać stopniowo jajka i zmiksować.Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.Na posmarowaną tłuszczem blachę wyciskać szprycą kółeczka.Ser drobno starkować i opsypać wierzchy ptysiowych kółeczek.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor.