Sposób przygotowania:
Puchate ciasteczka owsiane z marchewką
Marchew obieramy i myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej do miski. Dodajemy jajka, płatki owsiane, jogurt, miód i mieszamy. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Ciasto przekładamy na stolnicę i podsypujemy mąką, zagniatamy.
Z ciasta formujemy małe kuleczki i spłaszczamy w dłoniach. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 10 - 15 minut. Jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem.
Z ciasta formujemy małe kuleczki i spłaszczamy w dłoniach. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 10 - 15 minut. Jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem.
SylaUla
kuchenny świat