Sposób przygotowania:
Pudding chia z owocami
Ziarenka chia mieszamy razem z siemieniem i wsypujemy je do mleka, mieszamy razem i odstawiamy do napęcznienia na około 4 godziny. Owoce myjemy i osuszamy.
Z moreli wyjmujemy pestkę i kroimy owoc w kostkę. Przekładamy po połowie do pucharków.
Na morelę przekładamy po 2 czubate łyżki puddingu. Układamy po kilka borówek i 2 czubate łyżki puddingu. Ze śliwki wyjmujemy pestkę i kroimy owoc w plasterki.
Na wierzchu puddingu układamy plasterki śliwki i dekorujemy borówkami.
Z moreli wyjmujemy pestkę i kroimy owoc w kostkę. Przekładamy po połowie do pucharków.
Na morelę przekładamy po 2 czubate łyżki puddingu. Układamy po kilka borówek i 2 czubate łyżki puddingu. Ze śliwki wyjmujemy pestkę i kroimy owoc w plasterki.
Na wierzchu puddingu układamy plasterki śliwki i dekorujemy borówkami.