Sposób przygotowania:
Pudding jagodowyETAP 1
Chałkę kroimy w grube kwadraty i przekładamy do naczynia żaroodpornego (25 x 17 cm).
ETAP 2
Pieczywo posypujemy ¾ szklanką jagód i delikatnie mieszamy, by jagody wymieszać z chałką.
ETAP 3
W oddzielnej misce umieszczamy jajka, serek, mleko oraz cukier waniliowy. Całość miksujemy.
ETAP 4
Chałkę i owoce zalewamy przygotowaną mieszaniną jajeczną. Na wierzch wykładamy pozostałe owoce. Całość lekko posypujemy cynamonem.
ETAP 5
Zapiekankę wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ją około 30 minut w 180°C. Gotową wyjmujemy i posypujemy czekoladą pokrojoną w wiórka.
Gdy czekolada się rozpłynie pudding dekorujemy i podajemy.
SylaUla
Weronika91