Sposób przygotowania:
Pudding yorkshire
Jajka wbić do miski, wlać mleko i roztrzepać rózgą, stopniowo dodawać mąkę i mieszać, żeby powstała jednolita masa. Odstawić na co najmniej pół godziny i ponownie wymieszać doprawiając solą i pieprzem.
Na dno formy do muffinek wlać 3 do 5 mm oleju i wstawić do piekarnika, ustawić temperaturę 220 stopni.
Kiedy piekarnik się nagrzeje wyjąć formę i do każdej wlewać ciasto do około 2/3 wysokości. Mi wyszło 10 puddingów.
Formę ponownie wstawić do piekarnika na około 20 minut aż puddingi wyrosną i zrobią się ciemnozłote. Podawać np. z kiełbaskami lub gulaszem.
Smacznego
Na dno formy do muffinek wlać 3 do 5 mm oleju i wstawić do piekarnika, ustawić temperaturę 220 stopni.
Kiedy piekarnik się nagrzeje wyjąć formę i do każdej wlewać ciasto do około 2/3 wysokości. Mi wyszło 10 puddingów.
Formę ponownie wstawić do piekarnika na około 20 minut aż puddingi wyrosną i zrobią się ciemnozłote. Podawać np. z kiełbaskami lub gulaszem.
Smacznego
SylaUla
czarrna
Dziękuję :)
haniakson
czarrna
Na pewno sprawdzę takie połączenie :)