czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Pudding yorkshire

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pudding yorkshire to tradycyjne danie angielskie, proste i tanie w przygotowaniu, a efektownie się prezentuje :)

Pudding yorkshire

Składniki:

Pudding yorkshire

 

Sposób przygotowania:

Pudding yorkshire
Jajka wbić do miski, wlać mleko i roztrzepać rózgą, stopniowo dodawać mąkę i mieszać, żeby powstała jednolita masa. Odstawić na co najmniej pół godziny i ponownie wymieszać doprawiając solą i pieprzem.

Na dno formy do muffinek wlać 3 do 5 mm oleju i wstawić do piekarnika, ustawić temperaturę 220 stopni.

Kiedy piekarnik się nagrzeje wyjąć formę i do każdej wlewać ciasto do około 2/3 wysokości. Mi wyszło 10 puddingów.

Formę ponownie wstawić do piekarnika na około 20 minut aż puddingi wyrosną i zrobią się ciemnozłote. Podawać np. z kiełbaskami lub gulaszem.

Smacznego

Tagi:

dania pudding