Sposób przygotowania:
Rancho Canario - ostry i sycący gulasz Kanaryjski
► W garnku na rozgranym oleju podsmażyć cebulę, czosnek, marchewkę, seler i pomidory przez około 5 minut. Warzywa wyjąć i odstawić na bok.
► W tym samym garnku podsmażyć pokrojoną w plastry kiełbasę chorizo, aż będzie brązowa i puści olej (można olej odlać lub ręcznikiem kuchennym odsączyć). Jednak tłuszcz przynosi dużo smaku, a zupa syci, więc nie potrzeba dużych porcji.
► Następnie wrzucić do chorizo paprykę i razem smażyć przez około 3 minuty. Teraż dodać podsmażone warzywa i dobrze wymieszać. Wlać sok pomarańczowy, dodać pomidory purre, koncentrat pomidorowy, wodę, cukier, wędzoną paprykę, liść laurowy i soczewicę. Wszystko razem gotować przez około 15 minut, aż soczewica będzie miękka.
► Teraz do garnka dodać ciecierzycę i białą fasolę, wyłączyć piec, zostawiając garnek stać na piecu przez 5-10 minut. Doprawić solą, pieprzem oraz chili i można podawać.
► W tym samym garnku podsmażyć pokrojoną w plastry kiełbasę chorizo, aż będzie brązowa i puści olej (można olej odlać lub ręcznikiem kuchennym odsączyć). Jednak tłuszcz przynosi dużo smaku, a zupa syci, więc nie potrzeba dużych porcji.
► Następnie wrzucić do chorizo paprykę i razem smażyć przez około 3 minuty. Teraż dodać podsmażone warzywa i dobrze wymieszać. Wlać sok pomarańczowy, dodać pomidory purre, koncentrat pomidorowy, wodę, cukier, wędzoną paprykę, liść laurowy i soczewicę. Wszystko razem gotować przez około 15 minut, aż soczewica będzie miękka.
► Teraz do garnka dodać ciecierzycę i białą fasolę, wyłączyć piec, zostawiając garnek stać na piecu przez 5-10 minut. Doprawić solą, pieprzem oraz chili i można podawać.
SylaUla