Sposób przygotowania:
Roladki schabowe z pieczarkami
Schabowe opłukać, osuszyć a następnie rozbić przez folię na większy płat. Płaty oprószyć lekko solą i posmarować musztardą.
Pieczarki oczyścić, pokroić i podsmażyć razem z obraną i pokrojoną w kostkę cebulą.
Przyprawić białym pieprzem i solą do smaku. Ostudzić. Ostudzone podsmażone pieczarki rozłożyć porcjami na przygotowanych schabowych.
Na pieczarkach ułożyć kawałki plastrów sera żółtego. Zwinąć ciasno w rulon, obwinąć nitką kuchenną i podsmażyć na dobrze rozgrzanym oleju.
Smażyć z każdej strony na złoty kolor po 10 - 15 minut.
Po tym czasie dołożyć pieczarki które nam zostały, dolać wody i dusić pod przykryciem około 30 - 40 minut.
Roladki wyjąć na talerz a z powstałego płynu przygotować sos.
Sos zabielić śmietanę.
Pieczarki oczyścić, pokroić i podsmażyć razem z obraną i pokrojoną w kostkę cebulą.
Przyprawić białym pieprzem i solą do smaku. Ostudzić. Ostudzone podsmażone pieczarki rozłożyć porcjami na przygotowanych schabowych.
Na pieczarkach ułożyć kawałki plastrów sera żółtego. Zwinąć ciasno w rulon, obwinąć nitką kuchenną i podsmażyć na dobrze rozgrzanym oleju.
Smażyć z każdej strony na złoty kolor po 10 - 15 minut.
Po tym czasie dołożyć pieczarki które nam zostały, dolać wody i dusić pod przykryciem około 30 - 40 minut.
Roladki wyjąć na talerz a z powstałego płynu przygotować sos.
Sos zabielić śmietanę.
gusia1000