Sposób przygotowania:
Pudding z selera
Seler naciowy podzielić, umyć, osuszyć i pokroić w drobną kostkę. W garknu zagotować wodę, osolić, wrzucić seler naciowy i ugotować na pół twardo. Odcedzić, przelać zimną wodą i osączyć. Seler bulwiasty obrać, umyć, pokroić w drobną kostkę, pokropić sokiem z cytryny. Na patelni rozgrzać masło, włożyć seler bulwiasty, podsmażyć. Zalać zupą jarzynową dodać rosół warzywny. Pozostawić na małym ogniu i gotować aż seler będzie miękki. Dodać śmietanę, dokładnie wymieszać, zagotować. Żelatynę namoczyć. Seler bulwiasty zmiksować, doprawić gałką muszkatołową, pieprzem i solą. Żelatynę rozprowadzić w masie selerowej, dodać seler naciowy. Foremki do puddingu opłukać zimną wodą, napełnić je przygotowaną masą. Wstawić do lodówki na 5godzin. Pudding selerowy wyjąć z foremek i podawać.