Sposób przygotowania:
Pudliszkowa walentynkowa
Mięso opłukujemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą, gotujemy 30 minut na średnim, ale nie dużym ogniu. Po upływie wskazanego czasu drób wyjmujemy, ewentualne szumowiny ściągamy. Marchewkę, pietruszkę, selera obieramy kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do garnka z drobiowym wywarem, gotujemy do miękkości. Następnie warzywa przekładamy do miksera dodając odrobinę bulionu, śmietanę i koncentrat Pudliszki- miksujemy. Powstałą mieszaninę dodajemy do wywaru. Następnie przeciskamy czosnek do tegoż samego garnka. Doprawiamy. Z chleba wycinamy serduszka, przykładamy do salami i "odrysowujemy" nożem ten sam kształt. Mozzarellę kroimy drobno i układamy na wierzchu, zapiekamy do rozpuszczenia sera. Następnie układamy grzanki na wierzchu zupy. Smacznego!