Zsa Zsa

Zsa Zsa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 146]

Pudliszkowa walentynkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tak podana pomidorowa jest wyraźnym dowodem miłości ;)

Pudliszkowa walentynkowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pudliszkowa walentynkowa

 

  • Zupa:
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/2 selera
  • słoiczek koncentratu Pudliszki
  • śmietana 12%
  • udko lub skrzydełka z kurczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • Grzanki:
  • 1 kromka chleba
  • 1 plaster salami
  • kawałek mozzarelli

 

Sposób przygotowania:

Pudliszkowa walentynkowa
Mięso opłukujemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą, gotujemy 30 minut na średnim, ale nie dużym ogniu. Po upływie wskazanego czasu drób wyjmujemy, ewentualne szumowiny ściągamy. Marchewkę, pietruszkę, selera obieramy kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do garnka z drobiowym wywarem, gotujemy do miękkości. Następnie warzywa przekładamy do miksera dodając odrobinę bulionu, śmietanę i koncentrat Pudliszki- miksujemy. Powstałą mieszaninę dodajemy do wywaru. Następnie przeciskamy czosnek do tegoż samego garnka. Doprawiamy. Z chleba wycinamy serduszka, przykładamy do salami i "odrysowujemy" nożem ten sam kształt. Mozzarellę kroimy drobno i układamy na wierzchu, zapiekamy do rozpuszczenia sera. Następnie układamy grzanki na wierzchu zupy. Smacznego!
Pudliszkowa walentynkowa
Z chleba i salami wycinamy serduszka, kładziemy wiórki mozzarelli i zapiekamy.
Pudliszkowa walentynkowa
Wszystkie warzywa miksujemy, aby z zypy wyszedł swoisty krem.