Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Pudliszkowy krem Edzi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wspaniała pudliszkowa- mocno pomidorowa.

Pudliszkowy krem Edzi Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pudliszkowy krem Edzi

 

 

Sposób przygotowania:

Pudliszkowy krem Edzi
Do garnka wkładamy porcję rosołową, obrane warzywka ok 2,5 l wody i całość gotujemy na wolnym ogniu do miękkości warzyw i mięsa. Doprawiamy do smaku. Przecedzamy tak aby został sam rosół. Do blendera wkładamy marchewkę, pietruszkę, seler, koncentrat "Pudliszki" i odsączoną kukurydzę. Dodajemy chochelkę rosołu i blenderujemy na jednolitą masę. Doprawiamy pieprzem i startą gałką muszkatołową. Dodajemy do rosołu i mieszamy. Całość zagotowujemy. Podajemy z kleksem śmietany.
Pudliszkowy krem Edzi
Mięso i warzywa gotujemy na wolnym ogniu do miękkości
Pudliszkowy krem Edzi
W blenderze mieszamy ze sobą warzywa z rosołu, koncentrat i kukurydzę
Pudliszkowy krem Edzi
Powstałą masę łączymy z rosołem i zagotowujemy całość