dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Pulchniutkie babeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Bardzo mięciutkie i smaczne babeczki.

Pulchniutkie babeczki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pulchniutkie babeczki

 

  • 2 jajka
  • 1/2 szkl mąki
  • 1/3 szkl cukru
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 5 dag masła
  • szczypta soli

 

Sposób przygotowania:

Pulchniutkie babeczki
Do miski wbijamy umyte jajka. Dodajemy sól i cukier wanilinowy i miksujemy na puszystą masę. Następnie dodajemy cukier i miksujemy do momentu, aż masa zgęstnieje. Do masy wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy roztopione i wystudzone masło. Ciasto wlewamy do foremek i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni około 15 minut. Smacznego!
Pulchniutkie babeczki
Wymieszane ciasto powinno być puszyste i jasne.
Pulchniutkie babeczki
Ciasto wlewamy do wysmarowanych masłem foremek.
Pulchniutkie babeczki
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 190 stopni około 15 minut.

Tagi:

jajko jajka