luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Wieprzowina teriyaki z kalarepką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pikantnie i aromatycznie a ponadto ; zdrowo i smacznie.

Wieprzowina teriyaki z kalarepką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wieprzowina teriyaki z kalarepką

 

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowina teriyaki z kalarepką
Mięso pokroić w paseczki. Oliwę wymieszać z tymiankiem, gałką muszkatołową, imbirem. sokiem z cytryny, papryką i sosem teriyaki.
Marynatę dodać do mięsa i wymieszać. Odstawić na ok 2 godziny.
Kalarepkę i marchewkę pokroić w słupki, cebulę w pół talarki. W głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić mięso i na ostrym ogniu smażyć ok 5-7 min.
Na wierzch wyłożyć marchewkę kalarepkę i cebulę, podlać rosołem i dusić do miękkości ok 40 min
Podawać z ciemnym ryżem lub ziemniakami i sałatą.
Wieprzowina teriyaki z kalarepką
Etap 1
Wieprzowina teriyaki z kalarepką
Etap 2