Sposób przygotowania:
Wieprzowina teriyaki z kalarepką
Mięso pokroić w paseczki. Oliwę wymieszać z tymiankiem, gałką muszkatołową, imbirem. sokiem z cytryny, papryką i sosem teriyaki.
Marynatę dodać do mięsa i wymieszać. Odstawić na ok 2 godziny.
Kalarepkę i marchewkę pokroić w słupki, cebulę w pół talarki. W głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić mięso i na ostrym ogniu smażyć ok 5-7 min.
Na wierzch wyłożyć marchewkę kalarepkę i cebulę, podlać rosołem i dusić do miękkości ok 40 min
Podawać z ciemnym ryżem lub ziemniakami i sałatą.
Marynatę dodać do mięsa i wymieszać. Odstawić na ok 2 godziny.
Kalarepkę i marchewkę pokroić w słupki, cebulę w pół talarki. W głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić mięso i na ostrym ogniu smażyć ok 5-7 min.
Na wierzch wyłożyć marchewkę kalarepkę i cebulę, podlać rosołem i dusić do miękkości ok 40 min
Podawać z ciemnym ryżem lub ziemniakami i sałatą.