Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Pulpeciki w młodej kapuście

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Duszoną, młoda kapustę lubi cała moja rodzina, a mój mąż jadłyby ją codziennie :) Gotowana razem z pulpetami nabrała dodatkowego smaku i aromatu.

Pulpeciki w młodej kapuście

Składniki:

Pulpeciki w młodej kapuście

PULPECIKI:

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki w młodej kapuście

ETAP 1:

Pulpeciki w młodej kapuście
Mięso połączyć razem z jajkiem, bułką i przyprawami.

Czerstwą bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Cebulkę drobno posiekać i zeszklić na patelni. Do mięsa dodać bułkę, cebulę i jajko. Dokładnie wyrobić i przyprawić. Formować małe pulpeciki o średnicy ok 3 cm. Smażyć na rumiano z każdej strony.

ETAP 2:

Pulpeciki w młodej kapuście
Kapustę pokroić i przełożyć do garnka. Dusić dodając masło.

Kapustę drobno poszatkować, podlać odrobiną wody i chwilę poddusić. Dodać masło, następnie koperek i przyprawy.

ETAP 3:

Pulpeciki w młodej kapuście

Do kapusty przełożyć obsmażone pulpeciki i wszystko razem dusić, aż kapusta będzie miękka, a większość płynów odparuje. Podawać z młodymi ziemniakami. Smacznego :)