szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Pulpeciki w sosie pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pulpeciki w sosie pomidorowym najlepiej lubię z gotowanym ryżem, ale dobrze też smakują z ziemniakami.

Pulpeciki w sosie pomidorowym

Składniki:

Pulpeciki w sosie pomidorowym

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki w sosie pomidorowym
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Następnie zeszklić na oleju.

Mięso mielone przełożyć do miski, dodać przesmażoną cebulę, jajko, 2 łyżki tartej bułki, słodką paprykę, sól i pieprz.

Wymieszać i uformować z mięsnej masy pulpeciki. Następnie obtoczyć je w pozostałej tartej bułce i usmażyć na oleju.

Obrany czosnek drobno posiekać i podsmażyć. Dodać gorący bulion i pomidory pokrojone w kostkę.

Dusić tak długo, aż pomidory się rozgotują.

Doprawić do smaku ostrą papryką, bazylią, solą i pieprzem.

Pulpeciki przełożyć do sosu i chwilę razem pogotować.