Sposób przygotowania:
Pulpeciki w sosie pomidorowym
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Następnie zeszklić na oleju.
Mięso mielone przełożyć do miski, dodać przesmażoną cebulę, jajko, 2 łyżki tartej bułki, słodką paprykę, sól i pieprz.
Wymieszać i uformować z mięsnej masy pulpeciki. Następnie obtoczyć je w pozostałej tartej bułce i usmażyć na oleju.
Obrany czosnek drobno posiekać i podsmażyć. Dodać gorący bulion i pomidory pokrojone w kostkę.
Dusić tak długo, aż pomidory się rozgotują.
Doprawić do smaku ostrą papryką, bazylią, solą i pieprzem.
Pulpeciki przełożyć do sosu i chwilę razem pogotować.
Mięso mielone przełożyć do miski, dodać przesmażoną cebulę, jajko, 2 łyżki tartej bułki, słodką paprykę, sól i pieprz.
Wymieszać i uformować z mięsnej masy pulpeciki. Następnie obtoczyć je w pozostałej tartej bułce i usmażyć na oleju.
Obrany czosnek drobno posiekać i podsmażyć. Dodać gorący bulion i pomidory pokrojone w kostkę.
Dusić tak długo, aż pomidory się rozgotują.
Doprawić do smaku ostrą papryką, bazylią, solą i pieprzem.
Pulpeciki przełożyć do sosu i chwilę razem pogotować.