edytaha

edytaha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 992]

Pulpety indycze w warzywach

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

O ile marchew z rosołu wszyscy chętnie wyjadają, o tyle pozostałe warzywa są odsuwane na bok. Tymczasem z powodzeniem można je wykorzystać np. do takiej potrawki.

Pulpety indycze w warzywach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pulpety indycze w warzywach

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpety indycze w warzywach
Mięso dokładnie wyrobić z jajkiem, bułką tartą i przyprawami, uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. W rondlu zagotować około 3 szklanek wody, na wrzątek wrzucić pulpeciki, dodać liść laurowy i ziele angielskie, gotować 10 minut. Dodać zamrożoną fasolkę szparagową, gotować około 8 minut. Warzywa z rosołu zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dołożyć do rondla. Mąkę rozprowadzić w niewielkiej ilości zimnej wody, mieszając dodać do sosu. Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem, gotować razem jeszcze kilka minut.
Pulpety indycze w warzywach
W rondlu zagotować około 3 szklanek wody, na wrzątek wrzucić pulpeciki, dodać liść laurowy i ziele angielskie, gotować 10 minut.
Pulpety indycze w warzywach
Dodać zamrożoną fasolkę szparagową, gotować około 8 minut.
Pulpety indycze w warzywach
Warzywa z rosołu zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dołożyć do rondla.
Pulpety indycze w warzywach
Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem, gotować razem jeszcze kilka minut.