Sposób przygotowania:
Pulpety indycze w warzywach
Mięso dokładnie wyrobić z jajkiem, bułką tartą i przyprawami, uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. W rondlu zagotować około 3 szklanek wody, na wrzątek wrzucić pulpeciki, dodać liść laurowy i ziele angielskie, gotować 10 minut. Dodać zamrożoną fasolkę szparagową, gotować około 8 minut. Warzywa z rosołu zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dołożyć do rondla. Mąkę rozprowadzić w niewielkiej ilości zimnej wody, mieszając dodać do sosu. Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem, gotować razem jeszcze kilka minut.
zbysiowa
edytaha
Ja też Madziu :)
Netka
edytaha
Anetko, ja często gotuję rosół i sałatka jarzynowa troszkę mi się przejadła, a warzyw szkoda wyrzucać. Taka potrawka jest fajna, lekka i mogę ją spokojnie zjeść mimo swoich problemów zdrowotnych, a przy okazji moje marudy zjadają to co zazwyczaj wyrzucają z talerza :)
misia5
edytaha
Dziękuję Misiu :)