lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Pulpeciki ryżowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne mięsko do drugiego dania.

Pulpeciki ryżowe

Składniki:

Pulpeciki ryżowe

 

  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • 200 gram ryżu
  • 1 cebula
  • przyprawa do mięsa mielonego
  • vegeta
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Pulpeciki ryżowe
Obraną cebulę pokroić na małą kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju do osiągnięcia złotawego koloru.
Na rozgrzanym oleju podsmażyć również mięso mielone. Do mięsa dodać przyprawę do mięsa mielonego oraz doprawić vegetą. Do mięsa dodać już podsmażoną cebulę. Ugotowany ryż pomieszać z podsmażonym mięsem z cebulą. Odczekać chwilę, aby wszystko razem ostygło. Po niedługim czasie wbić jajko do masy, a następnie wyrobić okrągłe kuleczki. Pulpety obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony.