Sposób przygotowania:
Pulpeciki ryżowe
Obraną cebulę pokroić na małą kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju do osiągnięcia złotawego koloru.
Na rozgrzanym oleju podsmażyć również mięso mielone. Do mięsa dodać przyprawę do mięsa mielonego oraz doprawić vegetą. Do mięsa dodać już podsmażoną cebulę. Ugotowany ryż pomieszać z podsmażonym mięsem z cebulą. Odczekać chwilę, aby wszystko razem ostygło. Po niedługim czasie wbić jajko do masy, a następnie wyrobić okrągłe kuleczki. Pulpety obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony.
Na rozgrzanym oleju podsmażyć również mięso mielone. Do mięsa dodać przyprawę do mięsa mielonego oraz doprawić vegetą. Do mięsa dodać już podsmażoną cebulę. Ugotowany ryż pomieszać z podsmażonym mięsem z cebulą. Odczekać chwilę, aby wszystko razem ostygło. Po niedługim czasie wbić jajko do masy, a następnie wyrobić okrągłe kuleczki. Pulpety obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony.