dzastina

dzastina

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 142]

Pulpeciki w sosie koperkowym

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Wspaniały dodatek do potraw pulpeciki

Pulpeciki w sosie koperkowym

Składniki:

Pulpeciki w sosie koperkowym

 

  • na 2 porcje

 

  • ok 30-40dag mięsa mielonego

 

  • 1 kostka rosołowa

 

  • koperek - świeży lub ususzony

 

 

  • odrobina mąki - by zagęścić choć nie koniecznie trzeba
  • przyprawy sol pieprz

Sposób przygotowania:

Pulpeciki w sosie koperkowym
Mięso przyprawiamy i formujemy maluteńkie kuleczki , następnie wstawiamy wodę tak aby przykryły nam pulpety wrzucając kostkę rosołową. Gdy będzie się gotować wrzucamy nasze pulpety- gotujemy jakieś 5- 10 max min .
Ściągamy z ognia wlewamy śmietanę/ jogurt mieszamy.Wrzucamy koperek - mieszamy.
Przygotowujemy mała ilość wody i wsypujemy mąkę by zagęścić sos- choć jak ktoś nie lubi nie trzeba.

GOTOWE