Sposób przygotowania:
Pulpeciki w zupie
Ziemniaki obieramy,kroimy w kostkę, płuczemy i wkładamy do garnka. Zalewamy wodą. Trochę solimy i stawiamy do gotowania. Dodajemy obraną i umytą marchew, pietruszkę i por.
Do mięsa dodajemy pokrojoną cebulę, wbijamy jajko.Dodajemy kaszę mannę. Do smaku sól i pieprz. Zarabiamy masę. Z masy formujemy pulpeciki i obtaczamy je w mące. Na 12-15 minut przed końcem gotowania dodajemy pulpeciki do zupy.
Marchew wyjmujemy kroimy i dodajemy do zupy. Można też dodać kostkę bulionową. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Posypujemy posiekaną natka pietruszki.
Do mięsa dodajemy pokrojoną cebulę, wbijamy jajko.Dodajemy kaszę mannę. Do smaku sól i pieprz. Zarabiamy masę. Z masy formujemy pulpeciki i obtaczamy je w mące. Na 12-15 minut przed końcem gotowania dodajemy pulpeciki do zupy.
Marchew wyjmujemy kroimy i dodajemy do zupy. Można też dodać kostkę bulionową. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Posypujemy posiekaną natka pietruszki.