Sposób przygotowania:
Pulpeciki z młodą kapustą w sosie musztardowymPrzygotowanie pulpecików:
Kapustę drobno poszatkować lub zetrzeć na dużych oczkach. Wrzucić do wrzącej wody, gotować przez minutę, odcedzić, przelać zimną wodą i dokładnie odcisnąć z wody.
Wrzucić do miski, dodać pozostałe składniki na pulpety, zagnieść jednolitą masę, uformować z niej kulki wielkości orzecha włoskiego i obtoczyć je w mące.
Gotowanie pulpetów:
Wodę zagotować, wrzucić pulpeciki, gotować 20 minut.
Przygotowanie sosu:
Pulpety wyłowić z wody, dodać do niej musztardę, czosnek granulowany, sól i pieprz, dokładnie wymieszać rózgą, zagotować.
Łyżkę skrobi rozrobić z odrobiną wody i ciągle mieszając rózgą wlewać do garnka, zagotować, pulpety wrzucić do sosu, gotować jeszcze 3 minuty.
Smacznego!