Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z jajkiem i kapusta kiszoną
W dużej misce ubijamy mięso mielone, aby było puszyste. Jajka gotujemy na twardo, po wystygnięciu i obraniu ze skorupek, kroimy na drobną kosteczkę. Cebule kroimy na kostkę i przysmażamy na maśle na złoty kolor.
Bułke moczymy w mleku. Kapuste kiszoną dokładnie odcedzamy z nadmiaru płynu, kroimy bardzo drobno. Do mięsa dodajemy kapustę, cebulę, jajko świeże, jajka ugotowane i przyprawiamy pieprzem i solą. Z masy formujemy zgrabne pulpeciki i obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Bułke moczymy w mleku. Kapuste kiszoną dokładnie odcedzamy z nadmiaru płynu, kroimy bardzo drobno. Do mięsa dodajemy kapustę, cebulę, jajko świeże, jajka ugotowane i przyprawiamy pieprzem i solą. Z masy formujemy zgrabne pulpeciki i obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy z obu stron na złoty kolor.