eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Pulpety Eli w sosie pieczarkowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ponieważ zostało mi połowę usmażonych pulpetów, więc podałam je z makaronem i sosem pieczarkowym, Pycha.

Pulpety Eli w sosie pieczarkowym

Składniki:

Pulpety Eli w sosie pieczarkowym

sos

pozostałe składniki

  • makaron penne
  • usmażone pulpety

Sposób przygotowania:

Pulpety Eli w sosie pieczarkowym

przygotowanie sosu

Pulpety Eli w sosie pieczarkowym.
Oczyszczone pieczarki pokroić w pół plastry.

Pieczarki oczyścić i pokroić.

przygotowanie sosu cd

Pulpety Eli w sosie pieczarkowym.
Pokroić w kostkę cebule obrane z łupinek.

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.

przygotowanie sosu cd

Pulpety Eli w sosie pieczarkowym.
Pieczarki i cebulę usmażyć na oleju, doprawić solą i pieprzem.

Na patelni rozgrzać olej, dodać pieczarki, cebulę, oprószyć solą, pieprzem i usmażyć.

przygotowanie sosu cd

Pulpety Eli w sosie pieczarkowym.
Do pieczarek dolać wodę i gotować 15 minut. Wlać mąkę z wodą i zagotować.

Do sosu wlać 1.5 litra wody i gotować sos około 15 minut. Mąkę wymieszać z wodą, wlać do sosu i zagotować.

przygotowanie pulpetów

Pulpety Eli w sosie pieczarkowym.
Pulpety rozmrozić.

Pulpety wyjąć z zamrażalki i rozmrozić.

przygotowanie pulpetów cd

Pulpety Eli w sosie pieczarkowym.
Zagotować sos z pulpetami.

Pulpety włożyć do sosu i zagotować. Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku i odcedzić. Wyłożyć makaron na talerze. Na środek wyłożyć pulpety z sosem. Smacznego!