Sposób przygotowania:
Pulpety Eli w sosie pieczarkowymprzygotowanie sosu

Pieczarki oczyścić i pokroić.
przygotowanie sosu cd

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie sosu cd

Na patelni rozgrzać olej, dodać pieczarki, cebulę, oprószyć solą, pieprzem i usmażyć.
przygotowanie sosu cd

Do sosu wlać 1.5 litra wody i gotować sos około 15 minut. Mąkę wymieszać z wodą, wlać do sosu i zagotować.
przygotowanie pulpetów

Pulpety wyjąć z zamrażalki i rozmrozić.
przygotowanie pulpetów cd

Pulpety włożyć do sosu i zagotować. Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku i odcedzić. Wyłożyć makaron na talerze. Na środek wyłożyć pulpety z sosem. Smacznego!
gusia1000