Sposób przygotowania:
Pulpety Eli w sosie pieczarkowymprzygotowanie sosu
 
Pieczarki oczyścić i pokroić.
przygotowanie sosu cd
 
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie sosu cd
 
Na patelni rozgrzać olej, dodać pieczarki, cebulę, oprószyć solą, pieprzem i usmażyć.
przygotowanie sosu cd
 
Do sosu wlać 1.5 litra wody i gotować sos około 15 minut. Mąkę wymieszać z wodą, wlać do sosu i zagotować.
przygotowanie pulpetów
 
Pulpety wyjąć z zamrażalki i rozmrozić.
przygotowanie pulpetów cd
 
Pulpety włożyć do sosu i zagotować. Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku i odcedzić. Wyłożyć makaron na talerze. Na środek wyłożyć pulpety z sosem. Smacznego!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
gusia1000