Sposób przygotowania:
"Strogonow" ze schabu
1. Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso pokroić w cienkie paski, posolić i doprawić pieprzem. Przesmażyć 5 minut w garnku na rozgrzanym oleju. Dorzucić pokrojoną w talarki cebulkę i smażyć do jej zrumienienia.
2. Dorzucić obrane i pokrojone w plasterki pieczarki, wymieszać. Zakryć garnek i całość dusić 10 minut od czasu do czasu mieszając.
3. Wrzucić pokrojone w paseczki ogórki, zamieszać i dusić przez 2 minuty. Dolać przecier pomidorowy, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę słodką i ostrą. Dusić jeszcze przez 15 minut od czasu do czasu mieszając na wolnym ogniu. Doprawić solą i pieprzem. Smacznego!
2. Dorzucić obrane i pokrojone w plasterki pieczarki, wymieszać. Zakryć garnek i całość dusić 10 minut od czasu do czasu mieszając.
3. Wrzucić pokrojone w paseczki ogórki, zamieszać i dusić przez 2 minuty. Dolać przecier pomidorowy, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę słodką i ostrą. Dusić jeszcze przez 15 minut od czasu do czasu mieszając na wolnym ogniu. Doprawić solą i pieprzem. Smacznego!