Sposób przygotowania:
Lekki krem z pulpetami
Warzywa myję i obieram, można użyć mrożonych. Następnie przekładam do bulionu i gotuję do miękkości.
W międzyczasie przygotowuję pulpety. Mięso mielę, do zmielonego wbijam jajko, dodaję przyprawy i otręby, wyrabiam dokładnie. Następnie lepię pulpety, nabieram łyżką masę mięsną , rozpłaszczam na dłoni i wkładam brukselkę, oblepiam mięsem, jeśli masa się lepi do dłoni, moczą ręce zimną wodą. Pulpety gotuję w lekko osolonej wodzie , około 15 minut.
Jak zupa jest gotowa, miksuję ją dokładnie, doprawiam solą i pieprzem cytrynowym. Podaję z pulpetami i kleksikami jogurtu.
W międzyczasie przygotowuję pulpety. Mięso mielę, do zmielonego wbijam jajko, dodaję przyprawy i otręby, wyrabiam dokładnie. Następnie lepię pulpety, nabieram łyżką masę mięsną , rozpłaszczam na dłoni i wkładam brukselkę, oblepiam mięsem, jeśli masa się lepi do dłoni, moczą ręce zimną wodą. Pulpety gotuję w lekko osolonej wodzie , około 15 minut.
Jak zupa jest gotowa, miksuję ją dokładnie, doprawiam solą i pieprzem cytrynowym. Podaję z pulpetami i kleksikami jogurtu.