Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Pulpety na pomidorowym w sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne pomidorowe pulpety w sosie pomidorowym - czyli obiad na pomidorowo dla najbliższych. Mięsko które jest zawsze mięciutkie.

Pulpety na pomidorowym w sosie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pulpety na pomidorowym w sosie

 

  • 500 g mięsa mielonego wieprzowego
  • 3 łyżki kaszy manny
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • 350 ml bulionu z warzywami
  • mąka

Sposób przygotowania:

Pulpety na pomidorowym w sosie
Do miski przekładamy mięso, dodajemy łyżeczką koncentratu oraz sól i pieprz, dodajemy kaszę mannę i mieszamy całość. Formujemy pulpety które obtaczamy w mące. Bulion zagotowujemy, wkładamy pulpety i gotujemy około 10 minut, po tym czasie dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy na niewielkim ogniu do zgęstnienia sosu.
Pulpety na pomidorowym w sosie
Etap 1 do miski przekładamy mięso i dodajemy koncentrat i przyprawy
Pulpety na pomidorowym w sosie
Etap 2 kolejno dodajemy kaszę mannę do mięsa
Pulpety na pomidorowym w sosie
Etap 3 całość wyrabiamy do uzyskania jednolitej masy
Pulpety na pomidorowym w sosie
Etap 4 obtaczamy pulpety w mace i wkładamy do gotującego bulionu dodajemy koncentrat