Sposób przygotowania:
Mielone w sosie pieczarkowymETAP 1:
Mięso wieprzowe myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
Kroimy na mniejsze kawałki i mielimy maszynką do mięsa razem z obraną cebulą.
ETAP 2:
Do zmielonej łopatki dodajemy jaja oraz przyprawy i wyrabiamy na jednolitą masę. Pozostawiamy aby mięso naszło.
ETAP 3:
Obieramy cebulę i kroimy w kostkę , a pieczarki w plasterki. Na rozgrzanym oleju szklimy cebulę dodajemy pieczarki i dusimy na małym ogniu aż będą miękkie.
Najlepiej razem z przyprawami sola i pieprzem.
ETAP 4:
Do garnka dodajemy kostkę rosołową najlepiej grzybową rozpuszczoną w 1/2 litra wody. Mąkę mieszamy z trochę wody i zagęszczamy sos. Śmietanę hartujemy ciepłym sosem i wlewamy do garnka.
Mieszamy nie gotujemy tylko podgrzewamy.
ETAP 5:
Mięso formujemy w kulki i spłaszczamy ręką. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiany kolor. Przekładamy do garnka z sosem i podgrzewamy.
Posypujemy posiekana natką pietruszki.
robaczek