kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Pulpety w sosie śmietanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Mięso powtórnie zemleć przez sitko pasztetowe. Obraną i drobno pokrajaną cebulę usmażyć na połowie tłuszczu.

Pulpety w sosie śmietanowym

Składniki:

Pulpety w sosie śmietanowym

 

Sposób przygotowania:

Pulpety w sosie śmietanowym
Mięso powtórnie zemleć przez sitko pasztetowe. Obraną i drobno pokrajaną cebulę usmażyć na połowie tłuszczu. Mięso dokładnie wymieszać z cebulą, dodając trochę przyprawić solą i pieprzem. Z masy mięsnej formować puplety wielkości dużego orzecha włoskiego, obtoczyć w mące. Pulpety obsmażyć ze wszystkich stron na pozostałym tłuszczu, podlać wodą (pół szklanki) i dusić 15 min. na małym ogniu. Sos podprawić śmietaną i zagotować. Podawać z ziemniakami (puree) i kwaszonymi ogórkami.