ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Warzywa z mięsem indyka z rosołu

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Takie danie warzywne z wykorzystaniem mięsa z rosołu jest bardzo sycące, rozgrzewające, po prostu smaczne.

Warzywa z mięsem indyka z rosołu Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Warzywa z mięsem indyka z rosołu

 

  • papryka 2 sztuki,
  • marchew 4 sztuki,cukinia 2 sztuki średnie,
  • fasolka szparagowa 50 dag,
  • ząbki czosnku 5 sztuk,por 1 sztuka duża
  • ,cebula 1 sztuka,
  • kostka rosołowa 2 sztuki,
  • pieprz mielony 1/2 łyżeczki,
  • pieprz ziołowy 1 łyżeczka,
  • papryka ostra 1/2 łyżeczki,
  • mięso z indyka z rosołu (skrzydło,szyja),
  • olej rzepakowy 1/4 szklanki,
  • woda 2 szklanki,
  • natka pietruszki 1 pęczek

Sposób przygotowania:

Warzywa z mięsem indyka z rosołu
Na oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, por, ząbki czosnku. Wsypać pokrojoną paprykę, fasolkę, cukinię, marchew, dodać kostki rosołowe, wlać wodę.

Po zagotowaniu gotować do miękkości marchewki, fasolki.

Na koniec dodać obrane mięsko z indyka, doprawić pieprzem mielonym i pieprzem ziołowym, wsypać posiekaną natkę pietruszki, gotować jeszcze z 2 minuty.

Podawać z ryżem, kaszą, makaronem ziemniakami.
Warzywa z mięsem indyka z rosołu
Wszystkie warzywa przygotować , umyć, obrać, pokroić.
Warzywa z mięsem indyka z rosołu
Wszystko jest w jednym garnku i nie za długo trzeba gotować.
Warzywa z mięsem indyka z rosołu
Pieprz ziołowy idealnie pasuje do warzywnych dań.